.Suomalaisen hirsirakentamisen ikivanha perinne muotoutuu uudelleen Muuramen Kivitaskussa Kalevalan sekä itäisten ja läntisten mestarien inspiroimana. Karjalaisella lämmöllä rakennettu pihapiiri kutsuu tulijan syliinsä, toiseen aikaan, toiseen paikkaan, hetkeksi levähtämään maailman myrskyistä.

Hannu Nousiainen aloitti ystävien ja sukulaisten avustamana visionsa toteuttamisen vuonna 1986. Vuosien kuluessa on maiseman osaksi kasvanut ryhmä rakennuksia metsän ympäröimälle kukkulalle, pienen järven rannalle.
Omasta metsästä kaadetuista raskaista haapatukeista 
on rakennettu savusauna järvelle viettävän kallion päälle. Jopa 25 henkeä mahtuu samaan aikaan nauttimaan sen pehmeistä  löylyistä. Saunakiukaan ainutlaatuinen rakenne sallii lämmityksen ilman lauteitten nokeutumista. Sen pehmeitä löylyjä jää kylpijä muistelemaan vielä pitkään, keraamiset kiuaskivet ovat vain osa saunan salaisuutta…


Kivitaskun emäntä Mella on saanut Villasta sointuisat puitteet taidekäsitöiden luomiseen ja esittelyyn. Itse värjätystä ja työstetystä villasta syntyy perinteisiä ja uusia hahmoja. Jokainen taruolento on yksilö ja katselee maailmaa omilla iloisilla, joskus surullisillakin silmillään. Villan valtava takka kertoo tarinaa, jota sen ääressä istuva alkaa hiljalleen aavistella…

 

Pihapiirin siro puuverstas on huolella rakennettu vaativaan tarkoitukseensa. Rakennusten yksityiskohtien ja verstaan tuotteiden työstämisessä ovat olennaisesti mukana perheen pojat, Sampo ja Juho. Puun Syy/Kivitasku on erikoistunut korkealaatuiseen puun ja luonnonmateriaalien työstämiseen, muotoiluun ja uusien tuotteiden innovatiiviseen kehittelyyn.

Tervetuloa Kivitaskuun, suomalaisten käden taitojen ja uusien visioiden kohtaamispaikkaan!